Sajtóközlemény

2017. december 5.

Az első fokon eljárt Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat folytatólagosan, tizenkettedik életévét be nem töltött, hozzátartozója, nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntette miatt 14 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

 

2017. október 31.

A megállapított tényállás szerint a vádlott (31 éves, többszörösen büntetett előéletű, Zala megyei férfi) élettársával rendszeresen veszekedett, bántalmazta is. . A veszekedések egyik forrása volt, hogy a vádlott nem dolgozott, jövedelme sem volt. A nő a rendszeres konfliktusokat megelégelve elhagyta a vádlottat.

2017. október 20.

Az első fokon eljárt Pécsi Törvényszék a következő tényállást állapította meg: L. Zs. 2015. október 23-án élettársával, a sértettel nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott el, melynek következtében mindketten ittas állapotba kerültek. Az este folyamán lakásukban köztük szóváltás, veszekedés alakult ki, amelynek során a sértett a vádlott nyakát megfogva őt lökdösni kezdte.

2017. május 2.

Az első fokon eljárt Zalaegerszegi Törvényszék által megállapított tényállás szerint F.L. (39 éves, büntetett előéletű, Somogy megyei férfi) I.r. vádlott, aki a cselekmény elkövetésekor alig töltötte be 18. életévét, 1993-ban ismerkedett meg a nála 30 évvel idősebb sértettel. Rendszeresen együtt kirándultak, étterembe jártak, vadászni is elvitte a sértett a vádlottat.

2017. február 28.

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla dr. Tóth Sándor vezette büntető tanácsa a Zalaegerszegi Törvényszék ítéletét, így a vádlottat a bíróság több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt jogerősen 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

2017. február 24.

Az I.r. vádlott (47 éves férfi) a jogerősen megállapított tényállás szerint 2015 előtt hosszabb ideig Németországban dolgozott, de egészségi állapota miatt haza kellett térnie. Magyarországon nem tudott elhelyezkedni, ezért miután tartalékait felélte úgy döntött, hogy a kábítószer-kereskedés megfelelő jövedelemforrás lesz számára.

2017. február 14.

A jogerősen megállapított tényállás alapján a vádlott H.Á. (23 éves, többszörösen büntetett előéletű Zala megyei férfi) 2015. május 18-áról 19-ére virradó éjszaka ittas állapotban elhatározta, hogy betör a velük szemben lakó 85 éves egyedülálló sértett házába. A vádlott bement a sértett házának kerítéssel körülvett és zárt kapus udvarára.

2017. február 14.

A Pécsi Ítélőtábla tanácsa kirendelés alapján a Fővárosi Ítélőtábla ügyében járt el.

 

2017. január 26.

A Fővárosi Ítélőtábla ügyében kirendelés alapján eljáró Pécsi Ítélőtábla tanácsa 2017. január 26-án nyilvános ülést tartott, melyen perbeszédek hangzottak el. Az ítélőtábla az ügyben 2017. február 10. napján 10 órakor hirdet határozatot.

 

Az ügyről

 

2017. január 18.

Jogerősen 9 év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla dr. Makai Lajos vezette büntető tanácsa M.Zs. I.r. vádlottat, míg társára 8 év fegyházbüntetés vár.