Sajtóbeszélgetés a Pécsi Ítélőtábla és a Pécsi Törvényszék közös szervezésében

Az Országos Bírósági Hivatal Sajtószóvivői Munkacsoportja által kidolgozott és a bíróságokkal kapcsolatban álló sajtóorgánumok képviselői által kitöltött kommunikációs kérdőívek kiértékelésének eredményeként elkészült kiadvány bemutatása apropóján szervezett sajtóbeszélgetést a Pécsi Ítélőtábla és a Pécsi Törvényszék 2017. szeptember 13-án.

 

Dr. Tóth Sándor, a Pécsi Ítélőtábla sajtószóvivője köszöntőjében elmondta, hogy mindkét bíróság vezetői és sajtómunkát végző munkatársai úgy érzik, hogy a média képviselőivel való együttműködés hatékony, rugalmas és problémamentes, ezért köszönetüket is kifejezi. Ugyanakkor bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen fogadnak, amellyel a munkakapcsolatot tovább tudják javítani.

 

A sajtó munkatársai szintén azt fogalmazták meg, hogy mindig gyorsan és elegendő információt kapnak az ügyekről. Legfőbb problémaként bizonyos tárgyalótermekben a hangosítás minősége, illetve a mikrofonok elhelyezésének és mozgatásának lehetősége merült fel, ennek megoldását a bíróság informatikusai meg fogják vizsgálni. Felmerült továbbá, hogy a sajtóérdeklődésre számot tartó ügyek – nagyon ritkán ugyan – párhuzamosan folynak, a tárgyalások kitűzése során azonban ezt a körülmény a bírák – főként ha különböző bíróságokról van szó – nem tudják számításba venni.

 

A résztvevők dr. Makai Lajostól, a Pécsi Ítélőtábla elnökétől és dr. Rendeki Ágnestől, a Pécsi Törvényszék elnökétől tájékoztatást kaptak arról is, hogy a közeljövőben indulnak az új Polgári perrendtartással kapcsolatos képzések a bíróságokon, azt követően pedig az új Büntetőeljárási törvényhez kapcsolódó képzések. A Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság várhatóan 2018. év elejétől új épületben fog működni, a megnövekedett létszám ugyanis már nem teszi lehetővé az ítélőtábla és a törvényszék közös Rákóczi úti épületében történő működését.

 

Pécs, 2017. szeptember 14.

CsatolmányMéret
5.01 MB