Súlyosítás kábítószer-kereskedelem bűntette ügyében

A Pécsi Ítélőtábla súlyosította a kábítószert és szexuális teljesítményfokozót értékesítő vádlottakra első fokon kiszabott büntetéseket.

 

A jogerősen megállapított tényállás szerint K.D. I.r.  vádlott (37 éves, büntetett előéletű, Tolna Megyei férfi) 2014 évtől rendszeres kábítószer-fogyasztó volt. 2015. év nyarán - pontosabban meg nem állapítható időpontban - az I.r. vádlott F.L. II.r. vádlottól (43 éves, büntetlen előéletű, budapesti férfi) saját maga fogyasztására, illetve eladásra is vásárolt több alkalommal kábítószert, majd azt 15 fogyasztó felé értékesítette.

2015. október 21. napján az I.r. vádlott Budapesten 400.000 forintért 300 gramm amfetamin hatóanyagú kábítószert vásárolt a II.r. vádlottól. A vásárlást követően a rendőrség az I. rendű vádlottat elfogta, tőle a kábítószert lefoglalta, valamint házkutatást tartott az I.r. és IIr.  vádlott lakásán, és ott is kábítószert foglalt le. Az I.r. és II.r. vádlottól lefoglalt kábítószer hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határát többszörösen meghaladta.

Az I.r. vádlott 2015-ben - pontosabban meg nem állapítható időpontban - egy KAMAGRA néven forgalmazott és Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert szerzett be ismeretlen forrásból. A szexuális teljesítményfokozó szert az I.r. vádlott értékesítette.

 

A fenti tényállás alapján Szekszárdi Törvényszék az I. rendű vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette és egészségügyi termék meghamisításának bűntette miatt 5 év 2 hónap börtönre és 5 évre közügyektől eltiltásra ítélte. A II.r. vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 5 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

 

A fellebbezések folytán eljárt Pécsi Ítélőtábla az I.r. vádlott büntetését 7 év börtönre és 7 év közügyektől eltiltásra, míg a II.r. vádlott büntetését 6 év börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra súlyosította.

 

Pécs, 2018. április 17.