3 év 6 hónap az élettársát bántalmazó férfinak

Súlyosította a Pécsi Ítélőtábla annak a férfinak a büntetését, aki 2016 nyarán élettársát több napon keresztül bántalmazta.

 

A jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett 2015 óta élettársak voltak, köztük több alkalommal volt vita, veszekedés, amelynek során a vádlott a sértettet tettlegesen is bántalmazta. Emiatt a sértett 2016 nyarán elhatározta, hogy megszakítja az élettársi kapcsolatot a vádlottal és július 2-án unokatestvéréhez ment.

A vádlott elkezdte keresni a sértettet, majd miután megtudta, hogy hol tartózkodik, odament, berontott az ingatlanba és felszólította a sértettet, hogy térjen haza vele. A hazaúton a sértettet több alkalommal bántalmazta, kézzel és ököllel is, aminek következtében a nő a földre került. Ekkor a vádlott bele is rúgott és megtaposta az álla körül. Hazaérkezésüktől július 5. reggeléig folytatódott a sértett bántalmazása, amikor is a nő eszméletlen állapotba került. A vádlott ezt észlelve értesítette a mentőket, akik a sértettet kórházba szállították. A sértett a bántalmazás következtében közvetlenül életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

A Pécsi Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

A fellebbezések folytán eljárt Pécsi Ítélőtábla a vádlott büntetését 3 év 6 hónap börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra súlyosította. Az ítélet jogerős.

 

Pécs, 2018. október 16.