Jogerős ítélet kábítószer-kereskedelem bűntette ügyében

A jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlott 2018 novemberétől rendszeresen, anyagi haszonszerzés érdekében kábítószert (speed, marihuána) szerzett meg, azt különböző személyeknek átadta, illetve értékesítette.

A vádlott megrendelésére 2018 novemberében Németországból postai küldeményként kábítószert (marihuána, kokain) adtak fel. A csomagot azonban nem vették át, így az visszaküldésre került Németországba. Ott senkinek sem lehetett kézbesíteni, ezért a posta erre kijelölt hivatalában felbontották és megállapították, hogy kábítószert tartalmaz.

2019 áprilisában a nyomozóhatóság a vádlott által használt gépkocsiból alufóliába csomagolt amfetamin származékot és 150.000 forint készpénzt, majd a vádlott tartózkodási helyén többnyire simítózáras tasakokban pszichoaktív anyagokat és kannabisz származékokat, két darab gáz-riasztó fegyvert a tartozékaival, továbbá 1.445.500 forintot, 620 eurót és 600 hamis eurót foglalt le.

Az elsőfokon eljárt Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat a bűnösségét beismerő nyilatkozatának elfogadását követően bűnösnek mondta ki kábítószer-kereskedelem bűntettében, ezért őt 5 év börtönbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta azzal, hogy a vádlott a kiszabott büntetés fele részének letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

Pécs, 2022. május 20.