Jogerős ítélet emberkereskedelem bűntette ügyében

A vádlottak élettársi kapcsolatban éltek, rendszeres jövedelemmel nem rendelkeztek. Az I. rendű vádlott a II. rendű vádlott tudtával prostitúciós tevékenységet végzett.

A vádlottak két 18 év alatti és egy 14 év alatti gyermekotthonban élő, nehéz sorsú fiatal lányt fogadtak be magukhoz, majd rábírták őket, hogy pénzért szexuális szolgáltatásokat végezzenek. A lányok a tevékenységükért kapott pénzt minden alkalommal a vádlottak részére átadták. Amikor jelezték, hogy tovább már nem akarják folytatni ezt a tevékenységet a vádlottak megfélemlítéssel bírták őket rá annak folytatására.

Az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék a vádlottakat társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettében találta bűnösnek, ezért az I. rendű vádlottat 11 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra, míg a II. rendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt 14 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az I. rendű vádlott legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra, míg a II. rendű vádlottat a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből kizárta.

Az ítélet ellen az I. rendű vádlott enyhítésért, védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért, a II. rendű vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla enyhítette a vádlottakkal szemben első fokon kiszabott szabadságvesztés büntetéseket, az I. rendű vádlott esetében 8 évre, míg a II. rendű vádlott esetében 12 év 6 hónap szabadságvesztésre, egyebekben a törvényszék ítéletét helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Pécs, 2022. július 12.