Sajtóközlemény

2023. szeptember 22.

A tényállás szerint a vádlott (77 éves nő) és fia, a sértett egy baranyai faluban éltek egy rendkívül elhanyagolt, szinte romos házban. Mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, de kettőjük életvitelében a sértett alkoholfogyasztása volt meghatározó. A férfi szinte naponta küldte anyját alkoholért, ha nem hozott, akkor gyakran szidalmazta, néha meg is verte őt.

2023. szeptember 5.

A tényállás szerint a vádlott és az egyik sértett élettársak voltak, kapcsolatuk azonban nem volt harmonikus. A kapcsolatuk alatt a nő viszonyt folytatott egy másik férfival, amiről a vádlottnak is tudomása volt. A nő egy idő után elköltözött a vádlottól, de továbbra is tartotta a kapcsolatot mindkét férfival.

2023. augusztus 31.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottnak (28 éves, büntetlen előéletű nő) korábbi élettársi kapcsolatából két gyermeke, majd 2020-ban kötött házasságából egy további gyermeke született. A vádlott és a férje további gyermeket nem terveztek, ugyanakkor nem is védekeztek, így a vádlott 2022-ben teherbe esett, ennek tényét azonban a környezete előtt tagadta.

2023. július 3.

A jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlott 2021. december 17-én egy zalai település presszójában italozott. Itt tartózkodott az ittas sértett is, aki hangoskodott és zavarta a helyiségben lévőket, a vádlotthoz odalépve őt – barátságukra hivatkozva – ölelgetni kezdte, mire a férfi elzavarta.

2023. július 3.

A jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlottak az élettársaikkal egy építkezés mellett sétáltak, amikor az ott dolgozó munkások lekiabáltak a társaság nőtagjainak. A két férfi ezt sérelmezte és szóváltásba keveredett a sértettel, egymást kölcsönösen szidalmazták, kiabáltak, majd a helyszínt elhagyták.

2023. június 15.

A jogerősen megállapított tényállás szerint az enyhe mentális retardációban szenvedő sértett prostituáltként dolgozott, amikor megismerte az elsőrendű és a másodrendű vádlottakat, akik házastársak. A vádlottak a házukba fogadták a nőt, aki ekkortól tevékenységét az ő utasításaik szerint folytatta.

2023. május 23.

A tényállás szerint a vádlott édesanyjával, édesapjával – a sértettel – és két testvérével élt együtt. 2019 óta rendszeresen fogyasztott alkoholt, ami miatt szüleivel többször szóváltásba került, édesapjával ez néha tettlegességig is fajult.

2023. május 23.

A megállapított tényállás szerint a harmadrendű és a negyedrendű vádlottak fuvarozás-szervezéssel foglalkoztak Németország-Hollandia-Magyarország területén, mely során személy és csomagok szállítását is vállalták. A 2020. június 9-én Magyarországról induló járatot közösen indították és szervezték.

2023. március 28.

A tényállás szerint a 76 éves sértett együtt élt házastársával, az elsőrendű vádlottal és első házasságából született fiával, a másodrendű vádlottal. A nő több súlyos betegségben szenvedett, amelyek miatt orvosi kezelés alatt állt, betegségei azonban életét nem veszélyeztették.

2023. március 24.

A tényállás szerint az elsőrendű vádlott 2003-tól vagyonőrként dolgozott, ennek során kiterjedt kapcsolatokra tett szert. 2012. év után a jogszabályi környezet változása miatt előtérbe került a vagyonőri tevékenység munkaerő-kölcsönzés keretében történő ellátása.