Sajtóközlemény

2024. április 30.

A Pécsi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokon eljárt Kaposvári Törvényszék – bűncselekmény hiányában történő felmentésről rendelkező – ítéletét és az elsőfokú bíróságot új eljárásra utasította. Elrendelte, hogy a megismételt eljárást a Szekszárdi Törvényszék folytassa le.

2024. április 29.

A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló törvény rendelkezése szerint az ítélőtáblák és a törvényszékek elnökei évente egyszer tájékoztatják az OBH elnökét, a bírákat és az igazságügyi alkalmazottakat a bíróság előző évi működéséről, ügyforgalmi és gazdálkodási helyzetéről. A Pécsi Ítélőtáblán és a Pécsi Törvényszéken erre a 2024.

2024. április 24.

A tényállás szerint a kiskorú gyermekét egyedül nevelő vádlott jó ideje Ausztriában élt rendezett körülmények között, amikor megismerkedett egy férfival, akitől 2021 tavaszán teherbe esett. Terhességét egy ideig nem vette észre, de utána is igyekezett nem tudomást venni róla, nem járt orvosnál és senkinek nem említette azt.

2024. április 24.

A tényállás szerint a vádlott gyermekkorától pszichés gondokkal küzdött. 2022 nyarán a vádlott egy multimédiás üzenetküldő alkalmazáson keresztül egy 12 év alatti kislányt arra hívott fel, hogy nemi szervéről felvételeket készítsen és azokat elektronikus úton küldje meg a részére.

2024. április 9.

A jogerősen megállapított tényállás szerint az elsőrendű és a prostituáltként dolgozó másodrendű vádlott élettársak voltak, akiknek a kiszolgáltatott helyzetben lévő, munkahellyel, legális jövedelemmel, tényleges lakhatással, családi kötelékekkel nem rendelkező sértettet a jelen eljárásban nem érintett akkori barátja mutatta be.

2024. április 9.

A jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlott testvérpár egy tolna megyei településen tartott éjjel gyalogosan hazafelé, amikor az ittas sértett és élettársa kijött a házukból az utcára és szóváltásba keveredtek. Ennek során mindannyian felindult állapotba kerültek.

2024. március 26.

A másodfokú eljárásban érintett (másod, harmad, negyed és tizenegyed rendű) vádlottak vonatkozásában megállapított tényállás szerint a másodrendű vádlott egy hálózat legfelsőbb szintjén állt és legfőbb kereskedőként 2020.

2024. március 8.

A megállapított tényállás szerint az elsőrendű és a másodrendű vádlottak gyermekkori barátok. 2021-ben mindketten gépjárművek adás-vételével foglalkoztak, közösen üzleteltek, egymásnak segítséget nyújtottak és a nyereségen megosztoztak. Mindketten kábítószer-fogyasztók voltak és évek óta kapcsolatban álltak a harmadrendű vádlottal, aki kábítószert árult.

2024. március 1.

A megállapított tényállás szerint az elsőrendű vádlott egy pécsi egyesület önálló képviseletre jogosult elnöke volt. Az egyesület 2018-2020 között együttműködési megállapodást kötött egy nonprofit kft-vel köztisztasági és zöldfelület gondozási, valamint karbantartási feladatok elvégzésére.

2024. február 13.

A megállapított tényállás szerint a két vádlott 2022. februárja és májusa között jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedett. Az elsőrendű vádlott telefonon vagy valamilyen alkalmazáson keresztül üzenetet hagyott a másodrendű vádlottnak, hogy milyen mennyiségű kábítószerre és mikor van szüksége.