Sajtóközlemény

2023. március 24.

A tényállás szerint az elsőrendű vádlott 2003-tól vagyonőrként dolgozott, ennek során kiterjedt kapcsolatokra tett szert. 2012. év után a jogszabályi környezet változása miatt előtérbe került a vagyonőri tevékenység munkaerő-kölcsönzés keretében történő ellátása.

2023. március 14.

A jogerősen megállapított tényállás szerint 2019. szeptember 14-ére virradó éjszaka egy vendéglátó egység teraszán tettlegességig fajuló nézeteltérés alakult ki két férfi között. Egyikük erről később beszámolt unokatestvéreinek (ötöd- és hatod rendű vádlottak), illetve a társaságukban lévő többi vádlottnak, akik feldühödve keresni kezdték a férfit, de nem találták.

2023. február 14.

A jogerősen megállapított tényállás szerint a másod-, a harmad-, a negyed- és az ötödrendű vádlottak 2015-ben elhatározták, hogy külföldi állampolgárok részére valótlan tartalmú magyar útlevelek kiállításával tesznek szert jövedelemre.

2023. január 31.

A jogerősen megállapított tényállás szerint az elsőrendű vádlott és élettársa a másodrendű vádlott Németországban dolgoztak. Anyagi nehézségeik adódtak, ezért elhatározták, hogy alkalmi jelleggel kábítószert vásárolnak, azt Magyarországra hozzák és haszonnal értékesítik. 2021.

2022. november 25.

A tényállás szerint a vádlott 2019. nyarán megismerkedett egy férfival, de kapcsolatát a családja előtt nem vállalta fel. Ritkán találkoztak, telefonbeszélgetések és közösségi oldalon folytatott üzenetek útján tartották a kapcsolatot. A nyár folyamán a vádlott teherbe esett, terhességét azonban eltitkolta, a terhesség külső jegyei nem mutatkoztak rajta hangsúlyosan.

2022. november 22.

A jogerősen megállapított tényállás szerint a sértett évek óta illegális valuta váltással foglalkozott, vele szemben 2019-ben büntetőeljárás is indult jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt. Az eljárásban a nyomozóhatóság tőle és társától százmillió forintot meghaladó összegű készpénzt foglalt le. Erről az elsőrendű vádlott is tudomást szerzett a médiából.

2022. november 18.

A jogerősen megállapított tényállás szerint az elsőrendű vádlott nő 2019. szeptemberében jelentős erőfölényével visszaélve eltulajdonított a sértett élettársától 2.000 Ft-ot. A nap folyamán később a sértett megjelent az elsőrendű vádlott lakásán és felelősségre vonta a nőt a történtek miatt, őt többször meg is ütötte, majd távozott.

2022. október 21.

A jogerősen megállapított tényállás alapján 2019. októberében a vádlott és a sértett közösen italozott, majd együtt indultak haza otthonaikba. Eközben a vádlott a sértettől pénzt kért, mivel szerinte a férfi tartozott neki azért, mert a vádlott édesanyjával szexuális kapcsolatot létesített.

2022. szeptember 27.

A jogerősen megállapított tényállás szerint az I.r. vádlott (a cselekmény elkövetésekor büntetlen előéletű, Pest megyei férfi) 2010. év elején rábírta a IV.r. vádlottat (a cselekmény elkövetésekor büntetlen előéletű, Somogy megyei férfi), majd 2010. tavaszán a III.r.

2022. szeptember 13.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság által megállapított tényállástól részben eltérő tényállást állapított meg és emiatt enyhített a vádlottal szemben elsőfokon kiszabott büntetésen.