Sajtóközlemény

2022. november 25.

A tényállás szerint a vádlott 2019. nyarán megismerkedett egy férfival, de kapcsolatát a családja előtt nem vállalta fel. Ritkán találkoztak, telefonbeszélgetések és közösségi oldalon folytatott üzenetek útján tartották a kapcsolatot. A nyár folyamán a vádlott teherbe esett, terhességét azonban eltitkolta, a terhesség külső jegyei nem mutatkoztak rajta hangsúlyosan.

2022. november 22.

A jogerősen megállapított tényállás szerint a sértett évek óta illegális valuta váltással foglalkozott, vele szemben 2019-ben büntetőeljárás is indult jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt. Az eljárásban a nyomozóhatóság tőle és társától százmillió forintot meghaladó összegű készpénzt foglalt le. Erről az elsőrendű vádlott is tudomást szerzett a médiából.

2022. november 18.

A jogerősen megállapított tényállás szerint az elsőrendű vádlott nő 2019. szeptemberében jelentős erőfölényével visszaélve eltulajdonított a sértett élettársától 2.000 Ft-ot. A nap folyamán később a sértett megjelent az elsőrendű vádlott lakásán és felelősségre vonta a nőt a történtek miatt, őt többször meg is ütötte, majd távozott.

2022. október 21.

A jogerősen megállapított tényállás alapján 2019. októberében a vádlott és a sértett közösen italozott, majd együtt indultak haza otthonaikba. Eközben a vádlott a sértettől pénzt kért, mivel szerinte a férfi tartozott neki azért, mert a vádlott édesanyjával szexuális kapcsolatot létesített.

2022. szeptember 27.

A jogerősen megállapított tényállás szerint az I.r. vádlott (a cselekmény elkövetésekor büntetlen előéletű, Pest megyei férfi) 2010. év elején rábírta a IV.r. vádlottat (a cselekmény elkövetésekor büntetlen előéletű, Somogy megyei férfi), majd 2010. tavaszán a III.r.

2022. szeptember 13.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság által megállapított tényállástól részben eltérő tényállást állapított meg és emiatt enyhített a vádlottal szemben elsőfokon kiszabott büntetésen.

2022. július 12.

A vádlottak élettársi kapcsolatban éltek, rendszeres jövedelemmel nem rendelkeztek. Az I. rendű vádlott a II. rendű vádlott tudtával prostitúciós tevékenységet végzett.

2022. július 8.

A tényállás alapján a vádlottak élettársi kapcsolatban éltek. Az I. rendű vádlottat (39 éves férfi) 2020. januárjában bocsátották feltételes szabadságra szabadságvesztéséből. Amíg büntetését töltötte, a várandós élettársa, a II. rendű vádlott megismerkedett a sértettel, aki befogadta őt házába. A nő a gyermeke születése után is ott maradhatott. Az I.

2022. június 28.

A vádlottak házastársak, akik lakóházuk bekerített, körbezárt udvarán tartották akita inu fajtájú kutyájukat. 2019. július 18-án a házuk udvarán tartózkodtak, majd mikor az őket meglátogató rokonaik távozni készültek az egyik vádlott kinyitotta a nagykaput és kutyájuk kiszaladt az utcára.

2022. június 14.

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla annak a férfinak az elsőfokon kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztés büntetését, akit 2019-ben miután anyját megölte, az ellene kibocsátott elfogatóparancs alapján egy panzióban vettek őrizetbe.