Határozathirdetés

Tárgyalás időpontja: 
2017. december 18. hétfő, 13:00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Ügyszám: 
Bf.30/2017.
Tárgyalás helyszíne: 
Pécsi Ítélőtábla, 7623 Pécs, Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
földszint I. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A megismételt eljárásban az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék M.M. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 13 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

 

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott (43 éves, büntetlen előéletű, Somogy megyei női) és a 76 éves sértett 2008-ban ismerkedtek meg, közöttük baráti kapcsolat alakult ki. Együtt jártak szórakozni, közösen főztek a sértett lakásán, együtt italoztak. Közöttük alkalmi jelleggel szexuális kapcsolatra is sor került. A hosszabb ideje szociális segélyen élő vádlott rendszeresen kért kisebb kölcsönöket a sértettől. 2014 márciusára a sértett 13 ezer forintos tartozást halmozott fel.

 

2014. március 18-án az esti órákban a vádlott azzal kereste fel a sértettet a lakásán, hogy tőle pénzt kérjen kölcsön. A sértett azonban a korábbi tartozást kérte vissza, az újabb kölcsönt és tartozás elengedését attól tette függővé, hogy a vádlott ismét szexuális kapcsolatot létesít vele. Ettől a kéréstől a vádlott indulatba jött, ököllel megütötte a sértett mellkasát, aki ettől hanyatt esett és súlyos koponya sérülést szenvedett. A földön fekvő sértettet a vádlott tovább bántalmazta, nagy erővel megrúgta, a mellkasára taposott.

 

Az eszméletlen, életveszélyes sérüléseket szenvedett sértettre másnap reggel ismerőse talált rá. Azonnal kórházba szállították, tudatát nem nyerte vissza, 2014. április 25. napján elhunyt.

 

A törvényszék ítélete ellen az ügyész a vádlott terhére a büntetés súlyosítása végett, a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést.

Eljáró bíróság: