Gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége

Tárgyalás időpontja: 
2022. január 4. kedd, 10:00
Ügy tárgya: 
gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége
Ügyszám: 
Bf.III.51/2021.
Tárgyalás helyszíne: 
7623, Pécs Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
földszint I. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Kaposvári Törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett egy akácfát próbáltak kivágni 2019. augusztus 9-én. A vádlott egy motorfűrészt használt ehhez, míg a sértett a fát kézzel nyomta el. Vágás közben a motorfűrész kiugrott az addig kialakult vágatból és megvágta a sértettet mellkasának bal oldalán, illetve a bal hónaljvonalban. A férfit légimentők szállították kórházba közvetlen életveszélyes állapotban, ahol azonnal megoperálták. 2019. szeptemberében a férfi bal karjának nagyobb részét amputálni kellett. A vádlott a magatartásával mind a munkavédelmi, mind a motoros fűrész kezelésével kapcsolatos, illetve a fadöntésre vonatkozó biztonsági szabályokat is megszegte.

A Kaposvári Törvényszék a vádlottat maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek, ezért őt 1 év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet ellen az ügyész eltérő minősítés, valamint a szabadságvesztés próbaidejének hosszabb tartamban történő megállapítása végett jelentett be fellebbezést.

Egyéb információ: 

Hornokné dr. Décsei Katalin

sajtótitkár

30/6315053

sajto_pitb@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
115.6 KB