ELMARADT! Kábítószer-kereskedelem bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2022. március 8. kedd, 10:30
Ügy tárgya: 
Kábítószer-kereskedelem bűntette
Ügyszám: 
Bf.I.64/2021.
Tárgyalás helyszíne: 
7623, Pécs Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
földszint I. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az elsőfokon eljárt Szekszárdi Törvényszék által megállapított tényállás szerint a II.r. vádlott 2019. februárjában elhatározta, hogy rendszeres haszonszerzésre törekedve kábítószereket fog értékesíteni. Ennek érdekében felkereste bonyhádi ismerősét, az I.r. vádlottat, akivel megállapodtak abban, hogy a férfi közbenső értékesítőként fog eljárni.

2019. márciusától a II.r. vádlott legalább 9 alkalommal adott át kábítószert az I.r. vádlottnak annak érdekében, hogy ő azt a Bonyhádon és környékén lakóknak tovább értékesítse, ebbe esetenként élettársát és kiskorú lányát (a III.r. és IV.r. vádlott) is bevonta.

A kábítószer értékesítéséből származó bevételt a II.r. vádlott eleinte készpénzben adta át az I.r. vádlottnak, később pedig egy a II.r. vádlott érdekeltségébe tartozó személy ügyvezetése alatt álló Kft. bankszámlájára utalta el a vádlott nevét feltüntetve.

A Szekszárdi Törvényszék az I.r. vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette, 18. életévét be nem töltött személy felhasználásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és pénzmosás bűntette miatt 7 év börtönre és 7 év közügyektől eltiltásra, a II.r. vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és pénzmosás bűntette miatt 8 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra, míg a III.r. és IV.r. vádlottat kábítószer-kereskedelem vétsége miatt 120 óra közérdekű munkára ítélte.

Az ítélet az I.r., a III.r. és a IV.r. vádlott vonatkozásában jogerőre emelkedett. A II.r. vádlott és védője felmentés érdekében jelentett be fellebbezést.

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
129.03 KB