Kábítószer-kereskedelem bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2022. május 20. péntek, 09:00
Ügy tárgya: 
Kábítószer-kereskedelem bűntette
Ügyszám: 
Bf.II.5/2022.
Tárgyalás helyszíne: 
7623, Pécs Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
földszint I. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Zalaegerszegi Törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlott 2018 novemberétől rendszeresen, anyagi haszonszerzés érdekében kábítószert (speed, marihuána) szerzett meg, azt különböző személyeknek átadta, illetve értékesítette.

A vádlott megrendelésére 2018 novemberében Németországból postai küldeményként kábítószert (marihuána, kokain) adtak fel. A csomagot azonban nem vették át, így az visszaküldésre került Németországba. Ott senkinek sem lehetett kézbesíteni, így a posta erre kijelölt hivatalában felbontásra került és megállapították, hogy kábítószert tartalmaz.

2019 áprilisában a nyomozóhatóság a vádlott által használt gépkocsiból alufóliába csomagolt amfetamin származékot és 150.000 forint készpénzt, majd a vádlott tartózkodási helyén többnyire simítózáras tasakokban pszichoaktív anyagokat és kannabisz származékokat, két darab gáz-riasztó fegyvert a tartozékaival, továbbá 1.445.500 forintot, 620 eurót és 600 hamis eurót foglalt le.

A Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat a bűnösségét beismerő nyilatkozatának elfogadását követően bűnösnek mondta ki kábítószer-kereskedelem bűntettében, ezért őt 5 év börtönbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása és a szabadságvesztés fegyházban történő végrehajtásának elrendelése érdekében, míg a vádlott és védője enyhítés végett jelentett be fellebbezést.

Egyéb információ: 

Hornokné dr. Décsei Katalin

sajtótitkár

30/6315053

sajto_pitb@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
117.04 KB