Kábítószer-kereskedelem bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2022. május 24. kedd, 09:00
Ügy tárgya: 
Kábítószer-kereskedelem bűntette
Ügyszám: 
Bf.III.14/2022.
Tárgyalás helyszíne: 
7623, Pécs Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
földszint I. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Pécsi Törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlottat (46 éves, büntetett előéletű, Baranya Megyei férfi) korábban a Kecskeméti Törvényszék kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer birtoklásának bűntette miatt 10 év fegyházra ítélte. Büntetéséből 2017. július 11-én bocsátották feltételes szabadságra.

Ennek tartama alatt, 2020. május 23-án a vádlott motorral Siófokról Pécsre tartott. A város határában a követési távolság be nem tartása miatt nekiütközött az előtte forgalmi okok miatt megálló autónak. A baleset következtében a vádlott súlyos sérüléseket szenvedett és az Országos Mentőszolgálat a PTE Sürgősségi Betegellátó Osztályára szállította. A vádlott holmijának kórházi leltározása közben a hátizsákjából 2 db, összesen 2 kg, nagy tisztaságú kokaint tartalmazó csomag került elő. A vádlott által szállított kábítószer hatóanyag-tartalma csaknem négyszerese volt a különösen jelentős mennyiség alsó határának.

A Pécsi Törvényszék a vádlottat kábítószer birtoklása bűntette miatt, mint különös visszaesőt 10 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyben a korábbi elítélése után alkalmazott feltételes szabadságot megszüntette, és a feltételes szabadság kedvezményéből kizárta.

A törvényszék ítélete ellen az ügyészség a vádlott terhére a cselekmény minősítésének megváltoztatása,  kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítása érdekében és a büntetés súlyosításáért jelentett be fellebbezést, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek.

Egyéb információ: 

Hornokné dr. Décsei Katalin

sajtótitkár

30/6315053

sajto_pitb@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
118.33 KB