Emberölés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2022. október 21. péntek, 09:00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
Bf.II.32/2022.
Tárgyalás helyszíne: 
7623, Pécs Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
földszint I. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Szekszárdi Törvényszék a következő tényállást állapította meg:

2019. októberében a vádlott és a sértett közösen italozott, majd együtt indultak haza otthonaikba. Eközben a vádlott a sértettől pénzt kért, mivel szerinte a férfi tartozott neki azért, mert a vádlott édesanyjával szexuális kapcsolatot létesített. Szóváltás alakult ki köztük, majd a vádlott hirtelen, ököllel, nagy erővel az állán megütötte a férfit, aki ettől az úttestre esett. A földön fekvő sértettet az acélbetétes munkavédelmi bakancsban lévő vádlott tovább bántalmazta, fején is megrúgva őt. A férfi a bántalmazás közben elveszítette eszméletét. A vádlott a sértettnél lévő 10.000 Ft-ot eltette, majd a férfi kerékpárjával elhagyta a helyszínt. A sértettre fiatalok találtak rá, akik értesítették a mentőket és a férfit kórházba szállították. A sértettnek a bántalmazással összefüggésben elszenvedett fejsérülései maradandó fogyatékosság visszamaradásával gyógyultak.

Ugyanebben az eljárásban került elbírálásra a vádlott 2020-ban elkövetett cselekménye is, amikor egy vita után megrongált egy postaládát.

A Szekszárdi Törvényszék a vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt 10 év szabadságvesztésre (fegyház), 200 napi tétel pénzbüntetésre (500.000Ft) és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

Az ítélet ellen a vádlott és védője az emberölés bűntettének kísérlete tekintetében részfelmentésért, míg az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést.

Egyéb információ: 

Hornokné dr. Décsei Katalin

sajtótitkár

30/6315053

sajto_pitb@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
125.56 KB