Emberölés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2023. augusztus 31. csütörtök, 13:30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Ügyszám: 
Bf.III.48/2023.
Tárgyalás helyszíne: 
7623, Pécs Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
földszint I. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlott  korábbi élettársi kapcsolatából két gyermeke, majd 2020-ban kötött házasságából egy további gyermeke született. A vádlott és a férje további gyermeket nem terveztek, ugyanakkor nem is védekeztek, így a vádlott 2022-ben teherbe esett, ennek tényét azonban a környezete előtt tagadta.

2022. október 13-án a délutáni órákban a vádlott az általa korábban igen, de akkor nem használt ingatlan területére ment és 4 óra körüli időben érett, egészséges, kifejlett fiúgyermeknek adott életet. A szülést követően a vádlott a gyermeket nem látta el, hanem a nyakára nadrágot tekerve megfojtotta, majd egy törölközőbe csavarta és szemeteszsákba helyezte, melyet az ingatlan udvarán rejtett el.

A Kaposvári Törvényszék a vádlott bűnösségét tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében állapította meg, ezért 16 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a szabadságvesztést fegyházban kell végrehajtani és a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A törvényszék ítélete ellen a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Egyéb információ: 

Hornokné dr. Décsei Katalin

sajtótitkár

30/6315053

sajto_pitb@birosag.hu

Eljáró bíróság: